Para ndërtesës së Këshillit të Federatës po mbahen piketa individuale të mbështetësve dhe kundërshtarëve të ligjit-kundërpërgjigje ndaj "Aktit të Magnitskit", i cili po shqyrtohet sot nga Dhoma e Lartë e parlamentit.

Policia ka arrestuar tashmë shtatë persona.

Aktualisht pranë ndërtesës së Këshillit të Federatës nuk vërehen shumë njerëz, janë forcuar masat e sigurisë.

0Këshilli i Federatës sot do të shqyrtojë ligjin “Anti-Magnitskij”, të miratuar më 21 dhjetor nga Duma Shtetërore. Dokumenti përmban një numër kufizimesh me karakter financiar dhe vizash për qytetarët e SHBA-s si dhe ndalimin për adoptimin e jetimëve rusë nga amerikanët.