Anija e madhe anti-nëndetëse "Marshal Shaposhnikov" (russ. "Маршал Шапошников") e Flotës së Oqeanit Paqësor të Rusisë mbërriti me një vizitë dy-ditore në portin iranian Bandar Abbas,i njoftoi Agjencisë “RIA Lajmet” ditën e premte një burim ushtarako-diplomatik në Moskë.

Më parë Ministria e Mbrojtjes e Rusisë njoftoi se javën e fundit të dhjetorit të këtij viti, për të parandaluar sulmet pirate mbi anijet civile në Gjirin e Adenit dhe Bririn e Afrikës, do të fillojë patrullimin njësia e anijeve të Flotës së Oqeanit Paqësor, e cila përbëhet nga anija e madhe anti-nëndetëse "Marshall Shaposhnikov", çisterna "Irkut" (russ. "Иркут") dhe rimorkiatori i shpëtimit "Allatau" (russ. "Алатау").