SHBA-ja synon të respektojë plotësisht të gjitha kushtet e marrëveshjes me Rusinë për birësimin, deklaroi sot Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit në përgjigje të kërkesës për të komentuar faktin e rishikimit nga Duma Shtetërore të projektligjit që parashikon ndalimin e birësimeve të fëmijëve rusë nga amerikanët.

Ne jemi duke punuar mbi mundësimin e procesit etik dhe transparent të adoptimit ndërkombëtar. SHBA-të dhe Rusia përpunuan një marrëveshje mbi adoptimin, e cila hyri në fuqi në nëntor të këtij viti. SHBA-të kanë ndërmend t’i përmbahen kushteve të saj, deklaroi Zëdhënësi i Departamentit të Shtetit.