Udhëtari i famshëm rus Fjodor Konjuhov po përgatitet për të lundruar nëpër gjithë Oqeanin Paqësor me një varkë me rrema. Ekspedita është planifikuar për në vitin 2013, njoftoi ai për gazetarët.

Fjodor Konjuhov, i cili sot mbushi plot 61 vjet, llogarit ta përshkojë Oqeanin Paqësor për 200 ditë. Nëse udhëtari do të arrijë ta bëjë këtë, ai do të shënojë një rekord të ri botëror.

0Aktualish në Angli për udhëtarin po ndërtohet një varkë e posaçme me rrema, në të cilën do të ketë vend për rezervat ushqimore dhe ujin e pijshëm për gjithë kohën e ekspeditës.