Bashkëpunëtorët e shërbimeve ruse të sigurimit që nga fillimi i vitit në përfundim kanë parandaluar 92 krime terroriste si dhe i kanë prerë rrugën veprimtarisë së një sërë kapobandave, të përfshirë në organizimin e sulmeve terroriste, njoftoi Kreu i Shërbimit Federal rus të Sigurimit (FSB), Aleksandër Bortnikov.

Më parë, Nënkryetari i Komitetit Kombëtar të Antiterrorizmit Viktor Orllov njoftoi se që nga fillimi i këtij viti në Rusi janë kryer më shumë se 260 krime terroriste.