Qeveria japoneze vendosi të evakuojë nga Lartësitë e Golanit ushtarët e saj të vendosur atje si pjesë e misionit paqeruajtës të vëzhguesve të OKB-së.

OKB-ja kohët e fundit deklaron se paqeruajtësit e saj të paarmatosur nga ana e kufirit sirian po i nënshtrohen kërcënimeve të vazhdueshme dhe se janë të detyruar t'u japin ndihmë mjekësore ushtarëve të ushtrisë së qeverisë, të plagosur në betejat me rebelët. OKB-ja mori vendimin për të rritur efektivin e kontigjentit paqeruajtës në Lartësitë e Golanit, por deri më tani mënyra e zbatimit të tij nuk është fare e qartë.

Misioni i vëzhguesve paqeruajtës të OKB-së (UNDOF) është themeluar në bazë të Rezolutës № 350 të Këshillit të Sigurimit në maj të vitit 1974.