Autoritetet e Zambia mohuan njoftimin për rrëzimin e avionit me pasagjerë në aeroportin e kryeqytetit të vendit Lusaka. Sipas informacioneve zyrtare, në aeroportin Kenneth Kaunda po zhvilloheshin stërvitjet e planifikuara të veprimeve në kushtet e një situate të jashtëzakonshme.

0Më parë, Agjencia France-Presse njoftoi për faktin se në aeroportin e Lusaka-s u rrëzua avioni “McDonell Douglas DC”. Njoftohej sikur në bordin e avionit ndodheshin 85 pasagjerë dhe 8 anëtarë të ekuipazhit, 20 prej të cilëve u arrit të shpëtoheshin.