Kryeministri rus Dimitri Medvediev deklaroi se ai respekton punën dhe veprimtarinë e organizatave të mbrojtjes së të drejtave të njeriut.

0"Ne nuk jemi pajtuar gjithmonë me mendimet e njëri-tjetrit, shpesh herë madje kemi debatuar, por aktiviteti i tyre është përgjithësisht i dobishëm për vendin. Unë mendoj se ato luajnë kryesisht rolin e sanitarëve - ato i venë në dukje autoriteteve pushtetore problemet ekzistuese", - tha ai në intervistën e vet dhënë pesë kanaleve televizive ruse.