Gjykata e Katarit dënoi ditën e enjte qytetarin e Emirateve të Bashkuara, poetin Mohammed ben az-Ziba al-Abgami, me burgim të përjetshëm për kritikën në adresë të Emirit dhe thirrjet për revolucion. Informacioni përkatës u përhap nga mediat lokale.

0Në poezitë e veta Mohammed ben az-Ziba al-Abgami i ka kënduar revolucioneve të "Pranverës arabe", të cilat u zhvilluan për llogari të këtij shteti të pasur të Gjirit Persik, dhe është shprehur negativisht në marrëdhënie me monarkinë absolute.