Stuhi të fuqishme kanë përfshirë Sahalinin, veriu i rajonit u gjend në kthetrat e një cikloni të fuqishëm. Për shkak të reshjeve të dendura të dëborës dhe shikueshmërisë pothuajse zero u bllokua autostrada Okha - Sahalinsku Jugor. Makinat e pastrimit të dëborës po hapin korsitë e rrugës për ambulancat dhe njësitë e zjarrfikëseve. Banorët këshillohen të mos dalin nga shtëpitë e tyre. Punëtorët e shërbimeve komunale presin përmirësimin e motit për të pastruar rrugët kryesore.

0Ndërkohë, për shkak të motit të keq, në Kamçatkë u anulua mësimi në shkollat fillore. Atje nuk po pushojnë reshjet e dëborës dhe shpejtësia e erës arrin deri në 30 m/s. Linjat ajrore lokale kanë anuluar fluturimet.