Nga depozitat e Shtëpisë së ankandit Christie’s u vodh skulptura e realizuar në ar e artistit britanik Gordon Douglas, fituesit të Çmimit Turner. Incidenti ndodhi më 12 nëntor, por vetë artisti mësoi mbi zhdukjen e skulpturës vetëm pas gjashtëmbëdhjetë ditëve.

U zhduk skulptura e vitit 2007 e titulluar "Dora e majtë dhe dora e djathtë braktisën njëra-tjetrën", vlera e sigurimit të së cilës arrin në rreth 600.000 €. Sipas bindjes së vetë artistit, grabitësin e kanë vjedhur veprën jo për shkak të vlerës së saj artistike, por për shkak të metalit, i cili ka një kosto prej 300.000 €. Gordon u shpreh se me siguri skulpturën do ta kenë shkrirë.