Astronomët amerikanë matën masën e vrimës së zezë më të madhe të gjetur në Univers.

Pesha e vrimës së zezë, e cila njihet me emrin “NGC 1277”, është17 miliardë herë më e madhe se pesha e diellit. Ajo ndodhet në një galaktikë, që është 200 milionë vite dritë larg nga Toka.

Sipas fjalëve të studiuesve, rezultatet e studimit mund të ndryshojë teorinë e formimit dhe rritjes së vrimave të zeza.