Në momentin e fundit para votimit në seancën e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në lidhje me projekt-rezolutën mbi rritjen e statusit të Palestinës, Izraeli hodhi poshtë fjalën e vet për ndërmarrjen e sanksioneve përgjigjëse.

Më parë zyrtarët izraelitë kërcënuan se, në rast se pala palestineze do të dorëzonte kërkesën për të rritur statusin e saj në OKB, ata do të rishikonin marrëveshjet e paqes të nënshkruara në Oslo në vitin 1993., do të ndalonin mbledhjen e tatimeve doganore e taksave për administratën palestineze dhe madje do të përmbysnin udhëheqjen palestineze, do të shpërbënin autonominë palestineze dhe do të heqnin kufizimet në veprmtarinë shlyerëse.