Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike nuk është ende në gjendje të përcaktojë natyrën e programit bërthamor të Iranit, konkretisht - praninë apo mungesën e komponentit ushtarak, njoftoi ditën e enjte kreu i organizatës Yukiyu Amano.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, vendet e tjera perëndimore dhe Izraeli dyshojnë se Irani po zhvillon armën bërthamore nën maskën e programit paqësor bërthamor. Teheran deklaron se programi i tij bërthamor ka për qëllim vetëm plotësimin e nevojave të vendit për energji elektrike.