Në zonat rreth Moskës filluan stërvitjet e trupave të mbrojtjes kundërajrore të vendeve të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura. Ata po praktikojnë veprime të përbashkëta për neutralizimin e avionëve të armikut të kushtëzuar gjatë përpjekjes për të kaluar kufirin e Komunitetit. Në manovra marrin pjesë 100 aeroplanë dhe helikopterë nga Rusia, Armenia, Bjellorusia, Kazakistani, Kirgistani, Taxhikistani, Uzbekistani dhe Ukraina.

0Në to janë përfshirë mbi 9 mijë trupa ushtarakë. Sistemi i bashkuar i mbrojtjes kundërajrore të vendeve të Bashkësisë së Shteteve të Pavarura u krijua në vitin 1995. Ajo është projektuar për të mundësuar sigurinë e hapësirës ajrore në territoret e shteteve anëtare.