Ditën e mërkurën në Pakistan u zhvillua testimi i raketës balistike me rreze të mesme veprimi të aftë për të mbajtur mbushje bërthamore. Njoftimi për këtë erdhi sot nga Ministria e Mbrojtjes së vendit.

Në Ministri shpjeguan se raketa “Hatf-V Ghauri”, largësia e veprimit të të cilës është 1.3 mijë kilometra, është e aftë të mbajë mbushje bërthamore dhe jo bërthamore.

0Këtë vit Pakistani ka kaluar tashmë tetë testime të raketave balistike. Testimi i fundit u zhvillua në fillim të vjeshtës, kur u testua raketat u testua raketa “Hatf-V II”, largësia e veprimit të së cilës është 700 kilometra.