0Banorëve të qarqeve të Conwy dhe Denbighshire në veri të Uellsit të martën në mëngjes i është rekomanduar që të largohen nga shtëpitë e tyre për shkak të kërcënimit të përmbytjeve. Në qytetin e St. Asaph u desh të evakuoheshin 500 familje, pasi lumi Elwy doli nga shtrati i tij. Në shkollën lokale është improvizuar një qendër e ndihmës emergjente për të prekurit nga përmbytjet. Shpëtuesit e vlerësojnë situatën si mjaft serioze.