Specialistët e Iranin transportuan një sasi shumë të madhe dheu në objektin bërthamor në Parchin, deklaruan diplomatët perëndimorë, të cilët fituan aksesin në imazhet e objektit të bëra nga një satelit.

Sipas fjalëve të tyre, fotografitë u paraqitën në një takim me dyer të mbyllura, në të cilin morrën pjesë përfaqësuesit e shteteve anëtare të ANEA-s (International Atomic Energy Agency, IAEA). Fotografitë e fundit datohen më 7 nëntor të këtij viti.

0"Ata (specialistët iranianë) gërmuar dheun. Është e dukshme që tani ata duan të hedhin dhe të ri. Ne i shohim qartë grumbujt e dheut", - tha një nga diplomatët, duke shtuar se në objektin në Parchin ishte prishur gardhi.