Në të vërtetë ata nuk e specifikojnë se çfarë. Specialistët duan të verifikojnë edhe një herë gjithçka dhe të përjashtojnë gabimet. Për këtë njoftoi shtypi amerikan.

Shkencëtarët nuk përjashtojnë faktin se të dhënat e reja mund të hyjnë në librat e historisë.

0E gjithë intriga konsiston në faktin që studiuesit u ndodhën në një situatë jo fort të këndshme. Më parë u njoftua se Mars rover “Curiosity” zbuloi metan. Por pas inspektimit rezultoi se ishin gabuar.