Rusia dhe Shtetet e Bashkuara riafirmuan gatishmërinë e tyre për kompromis në çështjen e mbrojtjes antiraket (MAR). Kjo është deklaruar nga Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov pas bisedimeve në kryeqytetin e Kamboxhias, Phnom Penh, me Sekretaren amerikane të Shtetit Hillary Clinton.

0Sipas fjalëve të tij, Clinton e siguroi atë se Presidenti Barack Obama është i vendosur për të kërkuar vendime reciprokisht të pranueshme përkatësisht MAR. Lavrov tha, se Moska shprehet gjithashtu e gatshme të "vazhdojë kërkimin e marrëveshjeve që do të mbrojnë sigurinë e Federatës Ruse". Takimi i Ministrit të Jashtëm rus dhe Sekretares amerikane të Shtetit Hillary Clinton u bë i pari pas zgjedhjeve presidenciale në SHBA.