Brigadat e rezistencës palestineze në Rripin e Gazës kanë refuzuar ofertën e Izraelit për një armëpushim 90 ditor.

Palestinezët janë të pakënaqur nga refuzimi i Izraelit për heqjen e bllokadës nga enklava dhe ndalimin e eliminimit fizik kokë për kokë të anëtarëve të veçantë të "Hamas-it" dhe militantëve të grupit të armatosur "Xhihadi Islamik".

Megjithatë diplomatët egjiptianë nuk po i ndalin përpjekjet ndërmjetësuese për t'i dhënë fund luftës në Rripin e Gazës.