Ministria e Punëve të Jashtme e Rusisë u rekomandon shtetasve rusë, të cilët udhëtojnë për në Izrael si turistë të përmbahen nga vizitimi i Rripin palestinez të Gazës dhe zonave përreth.

Që javën e kaluar nga rripi i Gazës rifilluan sulmimet me raketa të jugut të Izraelit. Nga ana tjetër Izraeli sulmon Gazën nga ajri dhe deti. Ka informata lidhur me përgatitjen e operacionit tokësor izraelit në Gazë.