Deputeti i njërës prej forcave kryesore politike në Meksikë Fernando Belaunsaran propozoi legalizimin e kultivimit dhe shpërndarjes së marihuanës në vend. Deputeti propozon që t’u lejohet meksikanëve të rrisin në shtëpi jo më shumë se 5 bimë kanabis dhe të legalizohet shitja e marihuanës nën kontrollin e rreptë të organeve shtetërore. Ai beson se kjo do të ndihmonte për eliminimin e tregut të zi të marihuanës.

Kohë më parë, në vitin 2009, në legjislacionin meksikan janë miratuar disa amendamente që zbusin përgjegjësinë për ruajtjen e drogës. Në veçanti, meksikanët kanë të drejtë të mbajnë dhe të transportojnë 2 gramë opium, 50 mg heroinë, 5 gramë marihuanë, 500 mg kokainë, 40 mg methamphetamine dhe 0.015 mg LSD.