Presidenti i Bregut të Fildishtë (Côte d'Ivoire) Alassane Ouattara shpërndau qeverinë e vendit të formuar vetëm në mars të këtij viti. Administrata presidenciale nuk ka dhënë ndonjë shpjegim për këtë hap të ndërmarrë prej saj dhe akoma nuk dihet se kur do të formohet një qeveri e re.