Piktura e abstraksionistit Mark Rothko "№ 1 (Royal Red and Blue)" u shit në ankandin “Sotheby’s” në Nju Jork për 75.1 milionë $.

Ky çmim rezultoi të ishte shumë më i lartë nga ai që priste tregtari, i cili parashikonte që piktura të blihej për 35 - 50 milionë dollarë.

0Mark Rothko e pikturoi veprën e artit "№ 1 (Royal Red and Blue)" në vitin 1954. Për 30 vjet tablloja ka qenë pjesë e një koleksioni privat dhe nuk ishte shfaqur në publik.