Autoritetet e Brukselit vendosën të instalojnë për Krishtlindje në sheshin qendror të qytetit një pajisje elektronike në vend të Pemës tradicionale të Krishtlindjeve.

Ky vendim i zemëroi përdoruesit belgë të rrjeteve sociale. Debati mori zjarr nga komentet e anëtarës së këshillit komunal Bianca Debets, e cila e shpjegoi këtë zgjidhje me arsyen fetare: sikur bredhi, që është simbol i Krishtlindjeve të krishtere, mund të lëndojë ndjenjat e njerëzve të besimeve të tjera.

0"Dhe çfarë do të ndodhë pas kësaj? - shtron pyetjen një nga blogerët. - Të anulohen vezët e Pashkës, sepse ato janë një kujtesë e Ringjalljes"?