Policia arrestoi 74-vjeçarin Sam Bracanov të dyshuar për përgatitjen e një sulmi ndaj Princit Charles (Prince of Wales), i cili tani ndodhet në Auckland. Sam Brakanov e vunë re në rrugën përgjatë bregut, ku planifikonin të bënin shëtitje Princi Charles me bashkëshorten, me një objekt të dyshimtë në dorë dhe morrën masa për neutralizimin e tij. Më parë Sam Brakanov pat tentuar të spërkasë Princin Charles dhe Mbretëreshën Elizabet II me freskues ajri, për të "hequr qafe erën e keqe mbretërore".

0Elizabeth II kryeson Zelandën e Re. Kjo situatë i pëlqen vetëm 70% të popullsisë. Ndërkohë që 19% e banorëve do të donin që ishujt të shndërroheshin në republikë.