Departamenti Amerikan i Shtetit të dielën në mbrëmje deklaroi mbi mbështetjen e koalicionit të ri të opozitës së Sirisë të formuar pas bisedimeve në Katar.

0"Ne mbështesim me kënaqësi Koalicionin Kombëtar, pasi ai përcakton kursin e drejtuar për dhënien fund të sundimit gjakatar të Bashar Al-Assad dhe fillimin e një të ardhmeje paqësore, të drejtë dhe demokratike, të cilën e meriton populli i Sirisë", - thuhet në deklaratë.