Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Anders Fogh Rasmussen deklaroi se ai është i shqetësuar në lidhje me zhvillimin e ngjarjeve në Gjeorgji, në veçanti, për shkak të arrestimit të kundërshtarëve të qeverisë së vendit.

Shqyrtimi i çështjeve të Shefit të Shtabit të Bashkuar të forcave ushtarake George Kalandadze, Komandantit të Brigadës së IV të Ministrisë së Mbrojtjes Zurab Shamatava dhe ish-Ministrit të Mbrojtjes Baço Akhalaia, të akuzuar për shpërdorim të detyrës, do të zhvillohet në gjykatë më 23 dhjetor.

0"Këto raste duhet të trajtohen nga sistemi gjeorgjian i drejtësisë. Megjithatë, është shumë e rëndësishme që të mos ketë ndërhyrje politike në rrjedhën e proceseve të tilla" - deklaroi Anders Fogh Rasmussen.