Në tetor të ardhurat e kompanisë në të gjithë botën ranë me 1.8%. Bëhet fjalë për treguesit e restorante që funksionojnë më shumë se 13 muaj. Në Evropë shitjet e rrjetit ranë me 2.2%, në Azi, Afrikë dhe Lindjen e Mesme - me 2,4%, thuhet në një njoftimi për shtyp nga korporata.

Aksionet e McDonald’s ranë më shumë se 15%. Si shkaqe të reduktimit të popullaritetit të produkteve të korporatës amerikane evidentohen situata e përgjithshme e disfavorshme në ekonominë globale dhe konkurrenca e lartë.

"Kontributin e vet" në përkeqësimin e situatës në McDonald’s e luajnë dhe konkurrentët - Burger King, Taco Bell, Wendy’s. Ato kanë futur produkte të reja në menu, të cilat kanë arritur të bëjnë për vete konsumatorët.