Peshkopi i Durhamit, 56-vjeçari Justin Portal Welby, pranoi propozimin e Sinodit të Kishës Anglikane për të marrë postin e udhëheqësit shpirtëror - Kryepeshkop i Canterbury-t. Emërimi i tij do të shpallet zyrtarisht ditën e premte.

0Kryepeshkopi i sapozgjedhur ka një biografi mjaft të pasur. Djali i sekretares personale të Winston Churchill dhe trafikantit amerikan të alkoolit në rininë e tij bëri një karrierë të suksesshme në biznesin e naftës. Në vitin 1987 Justin Portal Welby vendosi t'i përkushtohej Zotit, duke u bërë një klerik i bindur.