Në Pallatin e Përfaqësuesve të Popullit në Sheshin Tiananmen në Pekin u hap Kongresi i 18-të i Partisë Komuniste të Kinës (PKK). Me raportin e Komitetit Qendror doli Sekretari i Përgjithshëm i Hu Jintao.

Ai bëri thirrje për vazhdimin e reformimit të mëtejshëm të sistemit politik, "duke zhvilluar demokracinë e përsosur popullore" dhe theksoi nevojën për "udhëheqjen e shtetit në përputhje me ligjin".

Forumi i partisë duhet të miratojë "gjeneratën e pestë" e liderëve kinezë për 10 vitet e ardhshme.

0Sekretari i Përgjithshëm i Komitetit Qendror të PKK-së, siç pritet, do të bëhet 59-vjeçari Xi Jinping, aktualisht Zëvendës i Kryetarit të shtetit të Republikës Popullore të Kinës. Në mars të vitit 2013 ai mund të marrë postin e Liderit të Kinës.