Vizita dyditore e Presidentit të Izraelit Shimon Peres në Moskë filloi të mërkurën me dhënien atij të diplomës së nderit të profesorit të Akademisë ruse të Shkencave. Sot, së bashku me Vladimir Putin, ai do të marrë pjesë në hapjen e Muzeut hebre dhe Qendrës së tolerancës.

Përveç kësaj, presidentët e të dy vendeve do të zhvillojnë bisedime mbi çështjet e politikës së jashtme dhe zhvillimit të marrëdhënieve bilaterale midis Rusisë dhe Izraelit.

0Mund të supozohet se në qendër të bisedimeve midis presidentëve të Rusisë dhe Izraelit do të jetë situata në Lindjen e Mesme.