Një shpërthim i fuqishëm gjëmoi ditën e mërkurë në afërsi të ndërtesës së parlamentit të Somalisë në Mogadishu. Siç njoftojnë mediat lokale, u hodh në erë një makinë e minuar me lëndë eksplozive. Sipas të dhënave paraprake, u vra një person - ushtarak.

0Sulmet terroriste në Mogadishu, si rregull, kryen në përgjithësi nga militantët e grupit radikal "Al-Shabaab", të cilët marrin mbështetje me forcë të gjallë dhe materiale nga "Al-Qaeda". Ata tashmë që prej shumë vitesh po zhvillojnë luftë të armatosur me qeverinë kalimtare.