Në SHBA ditën e zgjedhjeve presidenciale u kujdesën jo vetëm për kandidaturën e kreut të ardhshëm të shtetit. Në disa shtete u mbajtën referendume kushtuar disa çështjeve të tjera.

Për shembull, banorët e shtetit amerikan të Kalifornisë votuan kundër heqjes së dënimit me vdekje. Pro tij votuan gati 54% e votuesve.

Ndërsa në Kolorado dhe Uashington legalizuan marihuanën. Që tani e tutje në këto shtete ajo do të mund për të përdoret dhe shitet "për qëllime argëtuese", njofton Agjencia Reuters.

0Përveç kësaj, në Uashington, Maine dhe Maryland e njohën ligjërisht martesën midis personave të të njëjtit seks.