Në SHBA filluan zyrtarisht zgjedhjet presidenciale. Qendrat e para të votimit u hapen në dy qytete të vogla të shtetit New Hampshire - Dixvill Notch dhe Hart’s Location. Sipas traditës, banorët e tyre - që përbëjnë në total 47 vetë - kanë mundësinë për të votuar më parë nga të gjithë në vend, menjëherë pas mesnate me orën lokale /më 09:00 sipas orës së Moskës/.

Fillimi i hershëm i zgjedhjeve ka më tepër rëndësi reklame, që llogaritet për të tërhequr vëmendjen ndaj hoteleve lokale ku po zhvillohet votimi.

0Në 06:00 sipas kohës së Bregdetit Lindor të SHBA-së /më 15:00 me orën e Moskës/ do të fillojë votimi në qendrat e tjera të New Hampshire dhe më tej në të gjithë vendin nga lindja në perëndim.