Astronautët amerikanë Sunita Williams dhe Kevin Ford, të cilët gjenden në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar, votuan për kandidatit e preferuar për postin e Presidentit të SHBA-ve para se të niseshin me shërbim në SKN.

Nëse astronautët nuk do ta kishin bërë këtë më parë ata mund të votonin direkt nga orbita afër Tokës nëpërmjet fletëve të votimit elektronike.

Sistemi "i votimit në kozmos" u testua për herë të parë në SHBA në vitin 1996.