I Dërguari i posaçëm i OKB-së dhe Lidhjes së Shteteve Arabe për Sirinë Lakhdar Brahimi shprehu ndrojtjen se situata në vend mund të zhvillohet sipas skenarit të Somalisë.

Për këtë diplomati deklaroi në një intervistë për gazetën “Al-Hayat”, të publikuar në gjuhën arabe në Londër.

Sipas fjalëve të tij, në rast se do të bjerë regjimi i Bashar Al-Assad, vakumin e formuar të pushtetit mund ta mbushin militantët.