Niveli i ujit si pasojë e përmbytjeve, të cilat po vazhdojnë në Venecia pothuajse përgjatë një jave, ka arritur deri në 140 cm, duke shkaktuar një dëm prej disa milionë euro.
Kjo u deklaroi sot në Shoqatën e sipërmarrësve lokalë, duke mos specifikuar akoma shumën e fitimit të humbur nga mallrat e prishura dhe mbyllja e dyqaneve në njërin prej qyteteve turistikë më të njohur të Italisë.

Dje niveli i ujit u rrit deri në 163 cm. Vetëm disa centimetra më pak se sa rekordi absolut 166 cm, i cili është regjistruar gjatë përmbytjeve të vitit 1966.