Ankaraja ka ndërmend t’i kërkojë NATO-s vendosjen në Turqi të raketave "Patriot" për shkak të përshkallëzimit të tensionit në kufirin turko-sirian, njoftoi për gazetën “Hurriyet” një burim i lartë diplomatik turk.

Ankaraja i është drejtuar dy herë NATO-s për të vendosur në territorin e Turqisë sistemet "Patriot" - gjatë luftës së parë dhe asaj të dytë në Irak, respektivisht në vitet 1990 dhe 2000.

0Në të dyja rastet raketat "Patriot" u dërguan në vend nga Holanda.