Ushtarakët libanezë i prenë rrugën një grupi mercenarësh të armatosur në kufi me Sirinë. Incidenti ndodhi në veri të vendit.

Militantët refuzuan të ndalojnë në postbllok dhe hapën zjarr mbi xhandarët. 11 prej tyre u plagosën gjatë shkëmbimit të zjarrit që filloi mes tyre. U arrit të arrestohen disa mercenarë.

Tre roje kufitare libaneze u sulmuan në vendin e quajtur Vad-Hamid. Ata penguan militantët siriane për të kaluar përtej kufirit të plagosurin e tyre.