Qendra e kontrollit të fluturimeve zhvilloi një korrigjim të paplanifikuar të orbitës së Stacionit Kozmik Ndërkombëtart për t’u shmangur nga fragmenti i satelitit amerikan «Iridium 33".

Në shkurt të vitit 2009 ky aparat u përball me apartin ushtarak rus të komunikimit satelitor “Kosmos-2251”. Si rezultat i goditjes ata u shpërndanë dhe fluturan në 600 fragmente me diametër më shumë se 5 centimetra dhe në disa mijëra fragmente më të vogla.

0"Korrigjimi i orbitës u bë sot më 03:08 sipas orës së Moskës me ndihmën e motorëve të anijes kozmike të mallrave “Progress M-16M”. Si rezultat orbita e saj u ngrit me rreth 1 kilometër”, - nbjoftuan përfaqësuesit e Qendrës së kontrollit të fluturimeve.