Korporata “The Walt Disney Company” më 30 tetor njoftoi mbi blerjen e kompanisë “Lucasfilm Ltd” të George Lucas, përfshirë edhe serialin kinomatografik "Star Wars".

Sipas fjalëve të kreut të studios Disney, episod i ri i "Star Wars" pritet të dalë në vitin 2015.

Në Walt Disney u njoftua gjithashtu se episodi i shtatë i "Star Wars" nuk do të jetë i fundit dhe se kompania ka në plan të vazhdojë prodhimin e filmave të sagës së famshme.

0Fansat e ekskluzivitet të “Star Wars” e quajtën kalimin e tij në duart e studios Disney "katastrofë dhe fundi i botës".