Në zgjedhjet parlamentare në Lituani fituan partitë e majta dhe ato të qendrës së majtë.

0Në bazë të rezultateve të dy raundeve të zgjedhjeve në Sejm kryesojnë social-demokratët, të cilët kanë marrë 38 mandate. Konservatorët që kanë udhëhequr vendin vitet e fundit, të cilëve disa u parashikuan një kolaps të plotë politik, u renditën në vend të dytë - 33 vende. Megjithatë, me sa duket nga të gjitha, ata do të duhet të kënaqen me rolin e opozitës, pasi koalicionin qeverisës do ta krijojnë partitë e majta (Partia Social Demokrate, Partia e Punës dhe Partia "Rregulli dhe Drejtësia"), të cilat kanë siguruar 78 vende nga 141 që janë gjithsej.