Në Kajro 93 persona u arrestuan në bazë të akuzës për ngacmimin seksual të grave egjiptiane dhe të huaja. Kryeministri egjiptian Hesham Qandil njoftoi se qeveria po harton një ligj që do të ashpërsojë fort dënimin për ngacmim seksual.

0Numri i veprave seksuale është rritur në Kajro këto muajt e fundit në disa herë. Ndërkohë, banorët e kryeqytetit kanë filluar fushatën nën moton "Unë jam dëshmitar okular i ngacmimit seksual", që ndjek si qëllim informimin e policisë për të gjitha rastet e krimeve të tilla.