Varri i sundimtarit suprem të popullsisë Maya, i cili daton midis viteve 770 dhe 510 p.l.k., u gjet në Guatemala. Ky varr është një i vjetër i gjetur në territorin e Amerikës Qendrore - rajoni historiko-kulturor, i cili shtrihet nga qendra e Meksikës deri në Honduras dhe Nikaragua.

0Në varr nuk u gjetën eshtrat e njeriut të ruajtura. Megjithatë, atje ndodheshin bizhuteri me gurë gjysmë të çmuar nga lodh, vendndodhja e të cilave tregon për faktin se ato ishin qëndisur në rrobat e të varrosurit. Në dhomën e nëndheshme u gjetën gjithashtu edhe gjashtë figura femrash të gdhendura në gur.