Një banor i Uashingtonit në përpjekje për t’i shpëtuar ndjekjes nga policia pas një aksidenti rrugor, të shkaktuar pranë Ambasadës ruse, u përpoq të ngjitet mbi rrethimin e misionit diplomatik. Ai u arrestua nga përfaqësuesit e autoriteteve ruse dhe iu dorëzua policisë së rrethit të Columbia-s.

Siç sqaroi më vonë Shërbimi Sekret përgjegjës për mbrojtjen e misioneve të huaja diplomatike, i arrestuari ishte një banor vendas 34-vjeçar. Ai u akuzua për hyrje të paligjshme në ndërtesën e misionit diplomatik dhe largimin nga vendngjarja, si dhe për drejtim automjeti në gjendje të dehur.