Partinë Social-Demokratike të Gjermanisë sipas një sondazhi të institutit sociologjik INSA, tani e mbështet 32% e të anketuarve, ndërsa aleancën partiake të Kancelares Angela Merkel CDU / CSU - 35%.

Për "të gjelbërit" në këtë moment janë gati të votojnë rreth 13% e votuesve. Nëse Partia Social-Demokratike e Gjermanisë dhe të "gjelbërit" do të formojnë një koalicion pas rezultateve të zgjedhjeve parlamentare të vitit 2013, atëherë së bashku ata mund të marrin 45% të vendeve në Parlament.