SHBA-të kanë ndërmend t'i lënë këshilltarët e vet ushtarakë në Afganistan pas tërheqjes prej andej të trupave të tyre në vitin 2014, deklaroi Ambasadorja amerikane në Taxhikistan Susan Elliott.

Këshilltarët do të trajnojë forcat afgane për të garantuar në mënyrë të pavarur sigurinë në vendin e tyre dhe do të ndihmojnë në luftën kundër terrorizmit dhe kontrabandës së drogës.