0"Bashar Al-Assad përfaqëson në vetevete garantin e sigurisë së minoriteteve që jetojnë në Siri, duke përfshirë edhe të krishterët. Madje edhe sipas vlerësimeve më konservatore, të paktën një e treta e popullsisë ende e mbështet atë si njeriun, i cili bëri thirrje për të mos lejuar që Siria të shndërrohet në një shtet ku pakicat thjesht do të kenë mundësi të jetojnë dhe të ekzistojnë", - deklaroi Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov në një intervistë për "Gazetën Ruse" ("Российская Газета").